O klubu

Teniski klub osoba s invaliditetom ”Sirius” osnovali smo 24. kolovoza 2009. kao Teniski klub ”Sirius” s ciljem organiziranja, promicanja, razvitka i unapređivanja teniskog sporta.

U svibnju 2010. organiziramo prvo međunarodno natjecanje tenisača u kolicima, a rad Kluba usmjeravamo prema osobama s invaliditetom i tenisu u kolicima. Međunarodni turnir tenisača u kolicima organiziramo od tada svake godine u lipnju ili srpnju.

2013. Klub mijenja ime i postaje Teniski klub osoba s invaliditetom ”Sirius”, te se učlanjuje u Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom.

Kroz rad Kluba i organizaciju turnira trudimo se usmjeriti na promociju tenisa u kolicima te pokušavamo uključiti što veći broj osoba s invaliditetom koje se žele baviti tenisom, rekreativno ili profesionalno. Tenis u kolicima u Hrvatskoj nema mnogo poklonika. Kako je premalo interesa, što zbog nepoznavanja ovog sporta, što zbog predrasuda, cilj nam je privući što veći broj osoba s invaliditetom i njihovih obitelji jer se radi o vrlo atraktivnom, zabavnom i zdravom sportu koji ima puno prednosti.

Najveće postignuće Kluba i nas članova su organizirani međunarodni turniri.