Zamolba za donaciju i sponzorstvo 2024

Već četrnaestu godinu zaredom, Parateniski klub Sirius organizira međunarodni turnir tenisača u kolicima „Sirius Open powered by Pharmakon“. Turnir je u okviru Međunarodne teniske federacije ITF. U 2024. širom svijeta bit će održano 100 turnira, od kojih jedan imamo priliku organizirati u Zagrebu.

Na turniru očekujemo nastup više od 50 natjecatelja i natjecateljica iz više od 15 zemalja svijeta koji će nastupiti u nekoliko kategorija. Važnost ovog turnira proteklih godina su prepoznali, i o njemu izvještavali, neki od najvećih hrvatskih medija poput Jutarnjeg lista, Večernjeg lista, HRT-a, Sportske televizije, Z1, Net TV i Jabuka TV te web portali index.hr, 24 sata, Večernji.hr, Sportnet.hr, Sportski.net.hr i Tportal.hr.

Budući da je organizator turnira neprofitna organizacija, sva sredstva financiranja dobivamo isključivo putem sponzorstava i donacija, a organizatori i djelatnici turnira su volonteri.

Ovim putem pozivamo Vas da se uključite u projekt kroz donaciju ili sponzorstvo, koje bi bilo vezano i za više oblika promocije Vaše tvrtke, kroz propagandne materijale na terenu, kao i kroz sredstva javnog priopćavanja.

Nadamo se da ćete prepoznati važnost ovog projekta te da ćete Vašom pomoći pridonijeti uspješnosti turnira. U nastavku možete saznati više informacija o samom turniru.

Sirius Open 2024

Međunarodni turnir tenisača u kolicima

20.6. – 23.6.2024.

Projekt je pokrenut 2010. godine inicijativom Parateniskog kluba Sirius. Ideja je od samog početka bila dovesti ovakvu vrstu sportskog događanja u Zagreb i Hrvatsku. Iako je ovaj sport izvan Hrvatske mnogo razvijeniji, trudimo se da hrvatski igrači predstave sebe, ali i da predstave tenis u kolicima.

Dugogodišnje iskustvo i suradnja s Ustanovom za rehabilitaciju hendikepiranih osoba profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem, Hrvatskim savezom tenisača u kolicima te Hrvatskom udrugom paraplegičara i tetraplegičara pomaže nam da uspostavimo dobru komunikaciju s drugim udrugama osoba s invaliditetom u Hrvatskoj.

Želimo uključiti što veći broj članova udruga u ovaj projekt kako bi zajedničkim snagama podigli svijest o potrebama i mogućnostima osoba s tjelesnim invaliditetom. Do sada smo Hrvatskoj udruzi paraplegičara i tetraplegičara donirali pokretno pomagalo za stepenice, preuredili i prilagodili sanitarne prostorije i omogućili rampu na ulazu u sami centar gdje se održava turnir te donirali financijska sredstva udruzi „Neuron“ koja pomaže osobama oboljelim od ALS-a.

Sirius Open neslužbeno su igrači imenovali jednim od 3 najbolja turnira u svijetu. Svake godine se trudimo opravdati i ponoviti uspjeh pružajući vrhunske uvjete i razne aktivnosti na samom turniru. Vođeni time, odlučili smo osigurati mnogo sadržaja kojima ćemo zadovoljiti potrebe i želje sudionika, posjetitelja i članova organizacijskog tima.

Poštujući s jedne strane stroga pravila Međunarodne teniske federacije i želju igrača za ugodnim boravkom u Zagrebu, svake godine se iznova trudimo natjecateljima ponuditi odmor i druženje uz večeru i glazbeni program. Na taj način nastojimo spojiti rad, sport, zabavu i druženje sa samim organizatorima, sponzorima i drugim igračima.

Ako se odlučite odlučiti na potporu ovog projekta, možete to učiniti u obliku donacije proizvoda ili novčanih sredstava:

Parateniski klub Sirius

OIB: 09444325229

IBAN: HR8423600001102107620

SWIFT: ZABAHR2X

Nadamo se da ćemo ovim projektom promijeniti svijest građana i istaknuti ravnopravnost osoba s invaliditetom u svakodnevnom životu.