O turniru

 Web         Web   Web

Sirius Open najstariji je međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj s tradicijom dužom od deset godina. U kalendaru ITF-a Zagreb se uvijek isticao kao mjesto, ne samo vrhunskog tenisa u kolicima, nego i bogatog popratnog programa, sjajne atmosfere i zabavnih događanja. 

U svom trinaestom izdanju, koje se održava od 1. do 4. lipnja 2023., turnir će ugostiti više od 40 svjetskih igrača i igračica tenisa u kolicima. Sirius Open dio je UNIQLO Wheechair Tennis Toura, a ima iznimnu čast predstavljati Hrvatsku kao jedan od 150 međunarodnih turnira u više od 40 svjetskih zemalja. 

Na svjetsku kartu tenisa u kolicima, turnir se smjestio još 2010. godine. Od tada je prošao nekoliko promjena imena kao i ranga natjecanja, ali se zahvaljujući ambicioznom organizacijskom timu pozicinirao kao mjesto kojemu se rado vraćaju, kako domaći, tako i strani tenisači. 

Osim želje za sportskim uspjehom svim igračima, ideja projekta je promocija tenisa u kolicima Hrvatskoj javnosti, a osobe s invaliditetom želimo potaknuti da se počnu baviti sportom, bilo rekreacijski ili natjecateljski. U iskrenoj nadi da ćemo kao hrvatski ambasadori tenisa u kolicima pokrenuti promjene, svake godine stvaramo globalna prijateljstva koja nam daju motivaciju za daljnji rad.

Organizacijski tim

Sirius Open organizacijski tim okuplja sposobne, mlade sportske entuzijaste. Okupili smo se kako bismo ostvarili cilj, promijenili svijet. Ok, priznajemo, cilj nam je malo ambiciozan, što ne znači da ne možemo bar pokušati. Volje i entuzijazma nam definitvno ne fali i apsolutno uživamo u našem poslu.

Okupio nas je te nas vodi naš direktor turnira, Bojan Kovač. Godinu za godinom sve nas je više u organizacijskom timu što nas naravno jako veseli. Trenutno organizacijski tim broji 13 ljudi. Shvatit ćete da nas je teško uloviti sve na okupu za grupnu sliku. S obzirom da projekt organizacije turnira traje cijelu godinu, tokom turnira u pomoć nam stižu i volonteri koji također sa zadovoljstvom dolaze svake godine.

Volontiraj na Sirius Open

Želiš sudjelovati na najvećem međunarodnom turniru tenisača u kolicima u Hrvatskoj? Pridruži se organizacijskom timu i volontiraj na Sirius Open!